Kategóriák


Kertépítési anyagok biztosítása kedvező áron


A Kertvarázs Kertészet kínálatában mindent megtalál, amire csak szüksége lehet álmai kertjének megvalósításához; sőt: a kivitelezésben is segítünk!

Kertépítés

 

A Kertvarázs Kertészet szolgáltatásai

 

A dísznövények és kertépítési anyagok forgalmazása mellett kertészetünk vállalja kertek teljes körű megtervezését és kivitelezését, illetve minden ehhez kapcsolódó munkát.

 

Kertépítési anyagok

 

 • kerti tó építéséhez alapanyagok, tartozékok
 • medenceápolási, vízkezelési szerek
 • kerti dekorációk, hő kandeláberek, esővízgyűjtő tartályok
 • automata öntözőrendszerek
 • szikkasztók
 • vagyonvédelmi tükrök

 

Kertépítés

 

Amennyiben nem tudja, hogyan kezdjen neki, és inkább tapasztalt kertészeti szakemberekre bízná kertje kialakítását/átalakítását, forduljon hozzánk bizalommal! Egy-egy tuja sort szeretne a kocsifeljáró két oldalára? Füvesítené a kopár földet? Legyen szó akár egy „szűz” terület növényekkel való betelepítéséről, akár egy meglévő kertben kerti tó vagy öntözőrendszer kialakításáról, készséggel állunk rendelkezésére.

 

 

Kerti tó

 • egyedi igény szerinti kerti tó szakszerű megtervezése (tervrajz, anyagköltség kalkuláció és kivitelezési árajánlat)
 • kerti tó építés (alapásás, forma kialakítása, bélelés, beüzemelés, flóra és fauna telepítés, dekorációs elemek)

 

Öntözőrendszer

 • automata öntözőrendszer megtervezése a telepített növények igényei és a területi adottságok alapján
 • öntözőrendszer karbantartás, átalakítás, javítás (alkatrészek cseréje, szezonális víztelenítés és indítás)
 • automata öntözőrendszer kiépítés

 

Füvesítés

 

Árokásás

 • vízelvezető árok létesítése, karbantartása
 • alapásás kerti tóhoz, medencéhez, fa ültetéshez

 

 

Kertfenntartás, kertápolás

 

Ha már kiépült a kert, azt folyamatosan gondozni kell. A növények ápolást, a mesterségesen kialakított részek (kerti tó, csobogó) és berendezések (öntözőrendszer) pedig karbantartást igényelnek. A Kertvarázs Kertészet az alábbi kertfenntartási szolgáltatásokat biztosítja Önnek:

 

 • szezonális kertészeti munkák elvégzése (díszfák , díszcserjék metszése, ifjítása, gallyazása)
 • gyepfenntartás (gyepszellőztetés, tavaszi-őszi gyeptápozás hosszú hatástartamú gyeptáppal, gyep növényvédelme rovar kártevők és gombás megbetegedések ellen)
 • rendszeres kertápolási feladatok ellátása (locsolás, fűnyírás, gereblyézés)
 • kerti tó ápolása (vízbe hullott falevelek eltávolítása, szűrő karbantartása)
 • öntözőrendszer karbantartás (téliesítés, szezonindítás, tisztítás)

 

Kertépítés mesterfokon


Mindenkinek van egy elképzelése a kényelmes és esztétikus álomotthonról, ahol kellemes és emlékezetes pillanatokat tölthet szeretteivel, azonban otthonunk szerves részét képezi az idilli és dekoratív környezet is.

 

A rohanó hétköznapok után mindenkinek jól esik családja és barátai körében megpihenni, melyhez tökéletes megoldást kínál egy szépen rendben tartott kert. A házhoz tartozó szabad területek gazdag lehetőséget kínálnak egy szemet gyönyörködtető kert megteremtéséhez, melynek csupán képzeletünk szabhat határt például füvesítés, dísznövények telepítése, sziklakertek és kerti tó kivitelezése, megbízható öntözőrendszer kialakítása, valamint számos funkcionális megoldás is kivitelezhető, például kerti sütögető kialakítása és pavilon. Elképzeléseink megvalósításához gazdaságos és praktikus megoldást jelent profi kertépítő szakemberek segítségét és szolgáltatásait igénybe venni, hiszen szaktudásuknak és tapasztalataiknak, valamint további dekoratív ötleteiknek köszönhetően minden álmunkat valóra váltják.

 

Cégünk sok éves tapasztalattal és számos elégedett ügyféllel a háta mögött vállalja kertépítési munkálatok kivitelezését az Ön egyedi igényeinek megfelelően, valamint szaktanácsainkkal is állunk rendelkezésére a tervezés folyamatában is! Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Friss, zamatos, saját!


Mai rohanó világunkban mindenki igyekszik a legegyszerűbb megoldásokat megtalálni, az élet minden területén. Nincs ez másképpen a bevásárlás, főzés tekintetében sem; ha elfogyott otthon a gyümölcs, felkeressük a közeli szupermarketet és beszerezzük, amire szükségünk van. Mindeközben figyelmen kívül hagyjuk, hogy ezek minősége alulmúlja a saját termelésű gyümölcsök minőségét és zamatát.

 

Ha van rá lehetőségünk, miért ne fogyasztanánk a saját, friss gyümölcseinket?

 

A kert rendben tartása, a növények gondozása gyakran sok időt és energiát követel, azonban az eredmény magáért beszél. Nem csupán egy nyugodt, természet közeli szegletet varázsolhatunk vele otthonunkba, hanem megteremthetjük családunknak és magunknak a saját gyümölcsöskertünket, ahol idényszerűen élvezhetjük a friss gyümölcsök zamatát.

 

Kínálatunkban számos különféle gyümölcsfát és gyümölcstermőt megtalálhat, a klasszikus ízvilágtól az egzotikus gyümölcsökig. Ne érje be a bolti import áruval, válogasson gyümölcsfáink közül és termelje meg saját gyümölcseit!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasznos tanácsok a gyümölcsfa csemete vásárlásához és neveléséhez


Elege van a boltokban kapható ízetlen és drága gyümölcsökből? Már régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy saját gyümölcsfát szeretne kertjébe, de nem tudja milyet? Nálunk jó helyen jár, hiszen termékeink között számtalan fajta gyümölcsfa közül választhat!

 

Nem jártas a kert gondozásában és ez visszariasztja gyümölcsfa csemete vásárlásában és nevelésében? Kertészet webáruházunk munkatársai hasznos tanácsokkal látják el, hogy a nálunk megvásárolt gyümölcsfák terméseit sokáig élvezhesse az egész család!

 

 • A gyümölcsfa gondozása már a faiskolában elkezdődik, ezért figyelmesen kell kiválasztani a csemetét, amely nem lehet kiszáradva. A kiszáradásról a kéreg ráncossága árulkodik.
 • Vásárlás után a gyümölcsfát vizes vödörbe kell állítani, hogy a szállítás során elvesztett nedvesség tartalmat pótolni tudja.
 • Ha egyszerre több gyümölcsfát vásárol, figyelembe kell venni azok területi igényét.
 • Még novemberben is ki tudja ültetni a megvásárolt gyümölcsfa csemetét a fagyok beállta előtt, így van ideje megerősödni a növénynek.

 

Ha még idén szeretné megvalósítani álmát, hogy saját gyümölcsöse legyen, szerezze be most saját gyümölcsfáit kertészeti webáruházunkban!

 

 

Saját almafát minden kertbe!

 

Unja már a piacot? Jobban szereti a házit? Van egy kertje és szereti az almát?

 

Ne gondolkozzon tovább, mert gyümölcsfáink között a legfinomabb termésű növények széles kínálatából válogathat az általánosságban ismertebb Idared, Jonagold, Jonathan fajták és a kevésbé ismertek közül is, mint például Húsvéti rozmaring, Nyári fontos, Vista Bella!

 

Oldalunkon részletes leírást talál a különböző almafafajták igényeiről, beérési idejéről, gyümölcsének méretéről, ízéről és még megannyi fontos információt a megfelelő almafa könnyebb kiválasztása érdekében. Kertészeti webáruházunkban számos különféle kiegészítő is megvásárolható, növényvédő szerek, tápanyagok és sok más termék, melyek a gyümölcsfák fejlődését és a kert ápolását szolgálják.

 

Forduljon hozzánk bizalommal kérdéseivel, munkatársaink mindenben készséggel állnak rendelkezésére, segítenek a döntésben és tanácsokkal látják el Önt, szükség esetén. A Kertvarázs dísznövényáruda és kertészet a megbízható társ, ha a kertjéről van szó!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyümölcsfaültetés tavaszi idénye

 

Ha Ön a jövőben gyümölcsfát készül telepíteni kertjében, igyekezzen elkezdeni a tervezést, hiszen az ősz mellett a kora tavasz a legideálisabb időpont a gyümölcsfa csemeték szakszerű elültetésének. A Kertvarázs mindenben a segítségére van, a tervezés, a kiválasztás és a kivitelezés folyamatában is.

 

A gyümölcsfák ültetése a kora tavaszi időszakban a legajánlatosabb, még a rügyfakadás előtt. Emiatt már február-március környékén érdemes megkezdeni a kiültetést. Gyümölcsfa ültetés esetén mindig tartsuk szem előtt kertünk méretét, a föld minőségét, de legfőképpen saját igényeinket.

 

Választékunk igen széles:

 

 • több mint 10 féle gyümölcsfából válogathat (alma, birs, meggy, cseresznye, barack stb.)
 • minden gyümölcsfajtán belül további választékkal szolgálunk
 • gyümölcsfáink mellett gyümölcscserjéket, szőlőoltványokat és egzotikus gyümölcsféléket is vásárolhat

 

Amennyiben még idén tavasszal megvásárolja és telepíti leendő gyümölcsfáit, akár már jövőre beérhet a gondoskodásra fordított idő, és saját, lédús gyümölcsök állnak majd rendelkezésére.

 

Jászberényi telephelyünkön szakértő segítséggel választhatja ki az Önnek legmegfelelőbb gyümölcsfát, de akár kertészeti webáruházunk segítségével is megrendelheti a kiválasztott terméket!

 

 

A gyümölcsfák telepítésének lépései

 

A gyümölcsöskert a család egészséges és vidám életterének szinte nélkülözhetetlen része. A gyümölcsös nem csak szinte állandó elfoglaltságot ad tulajdonosainak, de virágzó ágak gyönyörű látványával és zamatos gyümölcsöktől roskadozó lombokkal is megajándékoz.

 

Ahhoz, hogy a gyümölcsfa fejlődjön, és termékeny, egészséges növény váljon belőle, már az ültetéstől kezdve figyelni kell a növény igényeire:

 

 • Nem mindegy, hogy mikor kerül a facsemete a földbe, tavasszal a fagyok megszűnte után, ősszel pedig azok beállta előtt kell földbe helyezni őket.
 • Ültetéskor mindig 4-5 méterre legyenek egymástól a csemeték, hogy később ne akadályozzák egymást a növekedésben.
 • A föld legyen elég nedves az ültetéshez, a gödröt pedig hamarabb is megáshatjuk, ám ügyeljünk arra, hogy mélysége legalább fél méter legyen.
 • Ezután a gödörben rétegezzük a kiásott földet és száraz istállótrágyát, a kiásott föld alsó és felső rétegét cseréljük meg.
 • Egy földbe szúrt karóval megtámogathatjuk a csemete egyenes növekedését, viszont a vegyszereket mellőzzük, amennyire csak lehet.

 

Kertészeti webáruházunkban mindent megtalál, ami a kertészkedéshez, kertépítéshez kell. Forduljon hozzánk bizalommal, és élvezze a gyümölcsöskert előnyeit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyümölcsfa metszés aranyszabályai

 

A megfelelő időben és technikával végzett metszés csodás, zamatos gyümölcsöket fog hozni kertjében. Ismerje meg a metszési technikákat!

 

 • A metszés előtt mindig állapítsa meg a korona három-négy vázágát, ezek az ágak 45 fokot zárjanak be a törzzsel. A leggyengébben növő vázágon kezdje a metszést.
 • A függőlegesen felfelé vagy lefelé növekvő ágakat távolítsa el, hogy a korona minél több fényt kapjon.
 • Az almatermésűek ágait egyharmaddal, a csonthájasok vesszőit kétharmaddal kell visszavágni.
 • Sebkezelő szerrel azonnal kezdje el a kezelést a fán, amint észreveszi a sérülést. A kör külső szélétől kezdve hordjuk fel a sebkezelő szert, a közepét szabadon hagyva, így a felesleges nedv ki tud folyni és nem szaporodnak el a baktériumok.
 • Ha rendszeresen metszi a gyümölcsfáját, de az tapasztalja, hogy nem terem gyümölcs, akkor két évig ajánlatos szüneteltetni a metszést és a fontosabb ritkításokat végezze csak el.

 

Ha szeretne segítséget kérni a gyümölcsfák gondozásával kapcsolatban, esetleg kedvet kapott és szeretne még több gyümölcsfát vásárolni, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal!

 

 

Gyümölcsözzön a kert!

 

Mindannyian tudjuk, hogy az egészséges táplálkozásnak nagyon fontos részei a zöldségek és gyümölcsök, melyekből – lehetőség szerint – minden nap érdemes fogyasztani. Mi is lehetne jobb, mint a saját kertünkben, egyenesen a fáról szedett, friss és vitaminokban bővelkedő gyümölcs? Ültessen kertjébe gyümölcsfákat, és adja családjának a legjobbat!

 

A gyümölcsfogyasztás erősíti az immunrendszert, segít a betegségek megelőzésében, erőt ad a munkához, a tanuláshoz, a mindennapok teendőihez, mindemellett pedig nagyon élvezetes is! Ki ne örülne annak, ha olyan gyümölcsöt tehetne az asztalra, amit maga termesztett? Kertünkbe ültetett gyümölcsfáinkról nem csupán finom, de vegyszerektől mentes és egészséges gyümölcsöket szedhetünk. Ha Ön is szeretné otthonában élvezni a gyümölcsfák adta lehetőségeket, akkor jó helyen jár! Kertészetünk segít valóra váltani álmait!

 

Engedje meg, hogy igényeit és kertje adottságait figyelembe véve segítsünk, hogy saját termesztésű, friss gyümölcsöt fogyaszthasson otthonában! Nézzen körül kertészeti webáruházunkban, tiszteljen meg minket bizalmával, vegye igénybe kertépítési szolgáltatásainkat, és ültessen gyümölcsfákat! Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk, keressen minket elérhetőségeinken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegye színesebbé és egészségesebbé kertjét!


A kertek gondozása sokak számára felér a kikapcsolódással. A természetben az a csodás, hogy amennyi gondoskodást nyújtunk számára, ő ugyanannyival, ha nem többel hálálja meg. Minden kerttel rendelkező ember vágyálma, hogy féltve ápolt udvarrészét gyümölcsfákkal gazdagíthassa.


A gyümölcsfák gondozása nehézkes és részletekbe menő feladat, de minden erőfeszítéssel felér, mikor a saját kertünkben nevelgetett fa termését először kóstolhatjuk az évben. A gyümölcsfák kedvező tulajdonsága, hogy roppant változatosak, így akár dekorációs elemmé is avanzsálhatnak kertünkben. Pompás színekben tündökölnek és egymással is harmóniában tudnak élni. Emellett termésükkel hozzájárulhatnak az egészséges életmód kialakításához, pénztárcabarát megoldást kínálva. A gyümölcsfák másik fő előnye, hogy számtalan növénnyel képesek szimbiózisban élni, így tökéletes elemei lehetnek bármilyen kerthelyiségnek.


Ha Ön is kertépítésen vagy gyümölcsfaültetésen töri a fejét, bízza a tervezést és kivitelezést megbízható szakemberekre, és forduljon hozzánk bizalommal!

 

 gyümölcsfa

 

Hogyan válasszuk ki a gyümölcsfát?

 

Egy saját gyümölcsös sok-sok előnnyel jár, kezdve a virágzó fák tavaszi káprázatos látványától a saját gyümölcstermésen át a lekvárfőzés élvezetes tevékenységéig. Gyümölcsfából igencsak sokféle van, de nem mindegy, hogy mi alapján választjuk ki a számunkra legjobbat.

 

A választásnál ne adjuk alább és kizárólag kertészetből, faiskolából vásároljunk, ahol minőségi facsemeték közül választhatunk. A gyümölcsfa csemete legyen ránézésre is egészséges, ne legyenek rajta sérülések, törések, az elszíneződés vagy a szabálytalan alakú foltok betegségre utalhatnak. Fontos, hogy ne legyen a facsemete kiszáradva, az a jó, ha a gyökérzete bojtos és szerteágazó.

 

Almafát mindenképpen érdemes választani, mert alapvető gyümölcseink egyike, vitamindús és sokoldalúan felhasználható. Ha biztosítani tudjuk a téli védelmüket és van időnk az igényeikkel pepecselni, választhatunk különlegesebb gyümölcsfákat, is például naspolyát.

 

Befolyásoló tényező lehet a gyümölcstermés mennyisége is, ha nem tudjuk hol tárolni a halmozódó gyümölcsöt, válasszunk olyat, amivel meg tudunk birkózni.

 

Nézzen körül kertészeti webáruházunk kínálatában, és válogasson igényei szerint, vagy bátran kérje szakértő munkatársaink tanácsát!

 

gyümölcsfa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kertépítés.lap.hu | Kert.lap.hu | Kertépítés-Wikipédia | Öntözés-Wikipédia

Kerti tó tipp

A kerti tó leendő helyének kiválasztásánál vegye figyelembe, hogy nincs-e túl közel egy fához (a fa gyökerei kikezdhetik a kerti tó oldalát, szigetelését), illetve azt, hogy milyen alakú és mélységű lehet az adott területen.