Kategóriák

Öntözőrendszer

 

Az automata öntözőrendszer bármilyen és bármekkora terület öntözésének ellátásra alkalmas. Segítségével – ha megfelelően állítják be – nemcsak időt, hanem pénzt is megtakaríthat. Az automatika mindig a szükséges mennyiségű vizet juttatja ki a növények számára, és amennyiben az öntözőrendszer éjjeli locsolásra van kalibrálva, a párolgási tényező jelentősen csökken, a kilocsolt víz jobban hasznosul.

 

 

Az öntözőrendszer kiválasztása

 

Sokféle öntözőrendszer létezik a piacon, de mindenképp olyat kell választani, ami professzionális, és a minőségi alkatrészeknek köszönhetően még hosszú évek múlva is megbízhatóan működik.

 

A jól megtervezett öntözőrendszer egyenletes vízkijuttatást biztosít a kert egész területén. Ezért fontos, hogy leendő öntözőrendszere megtervezésével és kivitelezésével megfelelő szakembert bízzon meg.

 

 

Kertvarázs öntözőrendszer telepítés

 

Kérésére mi térítésmentesen elkészítjük a terv dokumentációt és az anyaglistát, valamint ezek alapján az árajánlatot, amely 90%-os biztonsággal megegyezik az utókalkulációs árral (amennyiben Önnek nincsenek az eredeti elképzelésektől eltérő kérései).

 

Az általunk telepített öntözőrendszer a víznyomás hatására a földből kiemelkedő szórófejeket alkalmaz. A nyomás megszűnésével a szórófejek visszaállnak alaphelyzetbe, így nem akadályozzák a fűnyírást vagy más gyepkarbantartási műveletet.

 

 

Öntözőrendszer telepítési módok

 

Ismerünk félautomata és automata telepítési módokat. Félautomata módban Önnek kell az egyes körök öntözését indítani és leállítani. Ahhoz, hogy Ön maximálisan elégedett legyen, mindenképpen automata öntözőrendszer telepítése ajánlott. Ebben az esetben gond nélkül pihenhet kertjében, hisz az automatika – a beállításoknak megfelelően – ideális időben, a megfelelő mennyiségű vizet juttatja ki a gyepfelületre és a növények számára.

 

Mivel minden díszkert más és más, ezért nem lehet négyzetméter árat meghatározni a kalkulációkor. Az öntözőrendszer ára függ a kert tagoltságától, a növények számától, azok egymáshoz viszonyított helyzetétől.

 

 

Miért érdemes automata öntözőrendszer mellett dönteni?

 

A kert az a szeglete otthonunknak, mely a nyugalmat, békességet szimbolizálja, ahol szeretünk megpihenni a dolgos hétköznapok után. Ez azonban csak akkor nyújt igazi feltöltődést, ha kertünk ápolt és rendezett.

 

A kertgondozás egyik fontos szerepet játszó tényezője az öntözés. Annak érdekében, hogy növényeink egészségesen fejlődjenek, számos szempontot figyelembe véve kell elvégeznünk ezt a tevékenységet. Öntözés során fel kell mérnünk környezetünk lehetőségeit, kertünk sajátosságait, növényeink tulajdonságait, mennyiségét, és mindezt szem előtt tartva kell napi rendszerességgel, lehetőleg mindig ugyanabban az időpontban elvégezni az öntözést.

 

Az öntözés sok időt és energiát emészt fel, amire nem minden kerttulajdonos tud vállalkozni. Erre a problémára nyújt megoldást az automata öntözőrendszer, melynek segítségével mindig a megfelelő mennyiségű vízhez jutnak növényeink. Az öntözőrendszer egyenletesen osztja el a vizet, az előre programozott igények alapján, így nem csak időt és energiát, hanem akár pénzt is megtakaríthat Önnek ez a megoldás.

 

Keressen fel minket bizalommal öntözőrendszerekkel kapcsolatos kérdéseivel, igényeivel és bízza ránk kertje gondozását!

 

 

Az öntözőrendszer téliesítése

 

A mai modern öntözőrendszerek kényelmes és hosszú távú segítséget jelentenek a kertgondozás során, azonban a berendezés védelme érdekében fontos, hogy minden esetben megfelelően gondoskodjunk a téliesítéséről. A korszerű berendezéseket nem szükséges fagyhatár alá telepíteni, azonban számos óvintézkedést szükséges elvégezni a tél beköszöntéig.

 

 • A vízellátást meg kell szüntetni a főcsapok elzárásával.
 • Gondoskodni kell arról, hogy a rendszerben ne maradhasson víz, amely megfagyhat, ezzel tönkretéve az öntözőberendezést.
 • A rendszer szüneteltetéséhez a vezérlőegységet szükséges kikapcsolni.
 • A nyomást is meg kell szüntetni a vízellátáshoz hasonlóan.

 

A talaj menti fagyok nem jelentenek veszélyt az ép öntözőrendszerekre, azonban minden esetben érdemes szakértőkkel ellenőriztetni az egyes elemek műszaki állapotát és ezzel megelőzni a komolyabb anyagi kiadásokat a súlyos meghibásodásokat követően.

 

Modern és minden igényt kiszolgáló öntözőberendezések kivitelezéséért tekintse meg weboldalunk további információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öntözőrendszer kiépítés

 

Az öntözőrendszerek tervezése és megépítése szakértelmet kíván már a legelső lépésektől kezdve. Körültekintés hiányában sajnos sok fejfájást okozhat nekünk egy minőségi öntözőrendszer is, így a hosszabbtávú befektetés érdekében végeztessük a telepítést szakemberrel, vagy legalább kérjük ki a tanácsát.

 

Mit érdemes tudnunk az öntözőrendszerek telepítéséről?

 

 • Földmunkát csak 5°C felett végezhetünk, tehát az öntözőrendszer telepítése végezhető tavasszal, nyáron, de ősszel is.
 • Erősen ajánlott a tervrajz készítése, így a későbbiekben elkerülhetjük az általános hibákat. Vegyük számba a tájolást, a szintkülönbségeket, a fákat, utakat és épületeket.
 • Tudnunk kell, hogy hova mennyi vizet szeretnénk eljuttatni. Ismernünk kell a virágágyások helyét és az öntözendő növények vízigényét.
 • Gondoljunk a víznyerésre is. Megfelelő lehet a kút, esővíz, csapvíz vagy élővíz is.
 • Vizsgáljuk meg a felhasználandó víz minőségét és homoktartalmát, mert a homok komoly károkat tehet egy öntözőrendszerben. Megfelelő szűréssel kiküszöbölhető a probléma.
 • Jelöljük az automatika, a mágnesszelep ház, a szivattyúk, a vezetékek és a szórófejek helyét.
 • Utolsóként az öntözőkörök számát tervezzük meg, majd a vízhozamnak megfelelően számoljuk ki a vezetékek keresztmetszetét is.

 

Amennyiben profi öntözőrendszert szeretne kertjébe, nálunk jó helyen jár! Keressen bennünket elérhetőségeinken, kérje ajánlatunkat még ma!

 

 

Hogyan épül fel egy öntözőrendszer?

 

Az öntözőrendszer több részből áll, a különböző részek pedig más-más funkciót szolgálnak.

 

Az öntözőrendszerek összetétele, működése:

 

 • Az öntözőrendszer kiinduló pontja a vízrákötésnél kezdődik. Ennek részei a főcsap, ürítőcsap, szűrő, visszacsapószelep.
 • A fővezeték a mágnesszelepekig juttatja el a vizet, innen pedig a zónavezeték a viszi tovább a vizet a szórófejig valamint a csepegtetőig, ám ez a vezeték csak öntözés közben kerül nyomás alá.
 • A fittingek és a csatlakozók a hidraulikáért felelősek az öntözőrendszer elemei között.
 • A szelepaknák a szelepek védelméért felelősek.
 • A vezérlő feladata az üzemeltető által megírt program végrehajtása, tehát a mágnesszelepek vezérlése.
 • Az esőérzékelő bizonyos mennyiségű csapadék után leáll. Be lehet állítani többféle szempont alapján és az időt is lehet szabályozni.
 • A süllyesztett szórófejek az öntözés időtartamára emelkednek ki a földből a víznyomás hatására. A kiemelt fúvókák használata veteményeskert esetében célszerű.
 • A csepegtetőcsövekből a víz cseppenként áramlik ki, a mikroszórófejek pedig vékony vízsugarat szórnak.
 • A vízkonnektor a vízvételezést szabályozza.

 

Ha szeretne jó minőségű öntözőrendszert kertjébe, ne habozzon, keressen fel elérhetőségeinken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amennyiben megbízhatóan és gazdaságosan működő öntözőrendszert szeretne kertjébe, keressen bennünket bizalommal!

 

Kertépítés.lap.hu | Kert.lap.hu | Kertépítés-Wikipédia | Öntözés-Wikipédia

Öntözőrendszer tipp

Programozza az öntözőrendszert éjszakai locsolásra! Így kisebb a párolgás mértéke, mint nappal, és gazdaságosabb az öntözőrendszer működtetése. Az öntözést inkább csak hetente kétszer háromszor végezze, de akkor nagy dózisban juttassa ki a vizet az öntözött területre.